söndag 3 juni 2012

Kirje Auerin asianajajalle


Arvoisa Juha Manner

Loppulausunto Anneli Aueria koskevassa jutussa on ajankohtainen. Tähän vaikuttaa ratkaisevasti kehitys Ulvilan surman selvittämisessä. Lehtitietojen mukaan ei vastaaja ole ehtinyt kommentoimaan syyttäjän 2.000 sivua käsittävää aineistoa. Olen ulkopuolisena tutkina perehtynyt siihen osaan aineistosta, joka on julkista, siis 400 sivua. Siihen kuuluu myös neljä CD:tä, joita voi kuunnella vain KKO:n arkistossa.

Olen blogissani selvittänyt, että koko uusi aineisto värjäytyy sillä, että syyskuusta 2009 julkinen propaganda on syyllistänyt Annelia Aueria. Aineistoon sisätyy myös kaksi uutta todistetta, joihin ei ole voitu jälkeenpäin vaikuttaa. Teknikko Pertti Virtanen todistaa, että hänen tehtävänsä on nauhoittaa hätäpuhelusta vain puhe, ei taustaääniä. Puhujia on neljä, Hätäkeskus, Anneli Amanda ja Jukka.

Poliisi on puhdistanut hätäpuhelusta kolme ensimmäistä, jolloin jälelle jää vain Jukka Lahden kuolinäänet. Niissä erottuu aivan uusi asia. Jukka kutsuu kerran toisensa jälkeen apuun Anu, Anu, Anu. Siis hätäpuhelussa on selvä kuva siitä kuinka ulkopuolinen murhaaja on Jukan kimpussa, Anneli huutaa poliisia apuun ja Jukka huutaa vaimoaan apuun. Tämä sulkee kokonaan pois mahdollisuuden, että Anneli olisi murhaannut miehensä.

Syytäjän mielestä uuden nauhoituksen pitäisi osoittaa, että itse asiassa hätäpuhelun taustalla on aikaisemmin nauhoitettu Jukan kuolema. Tämän on lausunnossaan KKO:lle kumonnut Susanna Laune, joka on tämän alan asiantuntija.

Syyttäjä on syyllistynyt väärennökseen kun hän on jättänyt uuden nauhoituksen litteroimatta ja sen sijaan käyttänyt aikaisemmin tehtyä hätäpuhelun litterointia. Kirjain kirjaimelta toistetaan se mikä on kuunneltu silloin kun hätäpuhelua dominoi kolme voimakasta ääntä. Silloin Jukan avunhuudot tosin kuuluvat taustalla. Näissä on tietenkin kuultavissa Anun kutsuminen apuun, mutta Jukan äänet ovat taustalle, joten niiden väärä litterointi ei ole varsinainen väärennys. Mutta kun Jukka yksinään on huutamassa kuuluvat Anun kutsumiset aivan selvästi. Tämän on Susanna todennut kirjeessään KKO:lle.

Susannan kirje on tietenkin julkinen asiakirja KKO:n arkistossa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar