fredag 8 juni 2012

Väärät litteroinnit Ulvilan surmassa.


Ulvilan surman tutkimuksissa on käytetty litterointeja, jotka eivät ole suinkaan todistusmateriaalia, vaan poliisin tulkintoja niistä. Esimerkiksi Amandan kuulustelussa 2009-11-13 on muutettu Amandan sanonta ”Miksi te sitten rikoitte ikkunan” muotoon ”Miksi sinä siten rikoit ikkunan” Väärillä litteroinneilla on pyritty antamaan kuva siitä, että Anneli Auer on syyllinen miehensä murhaan. Kaikkein karkeimmin tämä näkyy uudessa syyttäjän aineistossa, josta oheinen kuva.

Siinä on eritelty 18 kohtaa Jukka Lahden huutoja. Ne on nostettu erilleen, jolloin niitä voidaan kuunnella tarkemmin. Näin löytyykin aivan uusi tieto. Hätäpuhelun aikana Jukka kutsuu vaimoaan apuun tappajaa vastaan. Susanna Laune on ensimmäisenä kuullut nauhan, jossa on vain Jukan äänet. Hän on kolmeen kohtaan lisännyt sanan Annu.

Itse asiassa pitäisi koko hätäpuhelu litteroida aivan uudelleen lähtien siitä, mitä voidaan kuulla kun Jukan huudot on nostettu esiin. Mitään olennaisesti tilanteeseen vaikuttavaa ei ehkä löydy, mutta on väärin, että selvästi Annelin syyttömyyttä osoittava litterointi ei ole oikeudellisen käsittelyn pohjana.
Poliiin äänitutkija on leikannut erilleen ne kohdat, joissa
Jukka on äänessä. Olen lisännyt kuvaan Annu niihin paikkoihin
joista äänitutkija on sen jättänyt litteroimatta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar