lördag 16 juni 2012

Anneli Auerin panettelu mediassa ja internetissä


Internetti on ollut vaisu Ulvilan surmaa koskevassa keskustelussa. Ainoastaan murha.info on saanut pysyvän keskustelijajoukon. Suomi24 on hyvin hajanainen, iltalehtien keskustelupalstat vaisuja. Vakavasti otettava keskustelu löytyy vain, http://www.hejac.com/ ja, http://www.murha.info/. Niissä on useita keskustelijoita, jotka ovat perehtyneet koko siihen aineistoon, joka on esitetty mediassa ja oikeuden pöytäkirjoissa. Kukaan ei ole halunnut mennä alkulähteille, katselemaan videoita Annelin ja hänen lastensa kuulusteluista. Istuin KKO:n arkistossa yksinäni.


Monta vuotta on pohdittu poliisin, syyttäjän ja puolustuksen toimia. Lehdet ja oikeuden asiakirjat on luettu tarkkaan. Kun käräaoikeus tuomitsi Anneli Auerin miehensä murhasta jakaantuivat mielipiteet, mutta kun hovioikeus vapautti hänet aloitettiin Annelin panettelu, joka voimistui kun media raportoi uusista syytöksistä. Nyt on tilanne murheellinen niin netissä kuin mediassakin. Murha.infossa on keskusteltu 76 ketjussa, niissä on kirjoitettu 15.000 viestiä. Yksi ketju on niille, jotka puolustavat hovioikeuden vapauttavaa tuomiota, 116 viestiä. Medioissa ei hovioikueden kannattajia päästetä julkisuuteen.

Murha.info vastaavat ovat Leander Espanjassa Laal Tallinassa.  Näin he varottavat Annelin puolustajien ketjusta:

Nyt tarvitaan pitävät perusteet tämän ketjun olemassaoloon. Tämä palsta perustuu keskusteluun, joka puolestaan perustuu erilaisiin mielipiteisiin. Puolueita ei tarvitse rakennella. Ketju on siis tarkkailun alla.

Tässä on se olennainen kaikelle Ulvilan surmasta käydylle kirjoittelulle. ”Keskustelua” on vain jos Anneli Aueria parjataan, miehensä murhasta, saatanan palvonnasta, lasten raiskauksista, omien ja vieraiden. Tekopyhä asenne on kuitenkin johtanut siihen, että  kirjoittelusta on tullut puhdasta panettelua, joka ei rajoitu vain Anneli  Aueriin ja hänen tyttäreensä vaan kaikkiin jotka perutelevat hovioikeuden vapauttavaa tuomiota.

Varsinainen murros tapahtui maaliskuussa kun syyttäjän jo syksyllä jättämä valitusanomus tuotin valikoivasti mukaan keskusteluun. Oikeastaan se käänsi kiistan Annelin kahden lapsen väliseksi. Amanda, vanhin tytär näki murhaajan poistuvat ikkunasta eikä suostunut muuttamaan todistustaan. Annelin poika, Allu sen sijaan pyörsi puheensa ja syytti äitiään ja Amanda yhdessä tuumin tehdystä perheen isän murhasta. Tämä meni jotenkin yli sen mitä media ja sen mukana murha.infon keskustelijat sietivät. Samaa bensaa kaadettiin liekkeihin kun syyttäjä luovutti 2.000 sivua aineistoa Korkeimmalle oikeudelle.

KKO päätti heti ottaa Ulvilan surman uudelleen käsiteltäväksi ja julkisti 400 sivua aineistoa. Salassa pidettiin edellleen Allun ja Amanda dialogi. Syyttäjä ilmoitti, että Amandaa kuullaan syyllisenä.

Syyttäjän ja Korkeimman oikeuden nopeat vedot hämäsivät Annelin parjaajat. Media julkaisi epäolennaista aineistoa mm perusteettomat syytökset siitä, että Anneli onkin saatanan palvoja, mutta arvosteli niitä. Tieto, että Amanda on nyt epäiltynä rikoksesta ei päässyt mihinkään lehteen sähköisesta mediasta puhumattakaan. Murha.infossa siitä kerrotaan viittaamalla blogiin, jonka nimeä ei saa sanoa, siis tähän blogiin.

400 sivun aineisto on joko yhdentekevää Ulvilan surman kannata tai sitten se tukee hovioikeuden vapauttavaa päätöstä. Näitä sivuja ei ole kopioitu verkkoon luettavaksi. Tässä blogissa on estetty tärkeimmät sivut.

Lisää aineistoa syntyi kun tarkastetaan syyttäjän aineistoa. Reko Annelin kurkotuksesta pesuhuoneen ovella oli väärennys. http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=24&t=12912
Uusi hätäpuhelun litterointi osoittautui väärennökseksi, josta KKO:lle ilmoitti asiantuntija, jonka veli on syytettynä yhdessä Annelin kanssa lasten raiskaamisesta. Taas vaikeni media, mutta ei murha.info eikä edes Suomi24. Molempiin kopioitiin tämä kirje, tosin nimettömänä, mitä se ei suinkaan ollut.

Tilanne Ulvilan surmajutussa kärjistyi päätöksen odotteluun Turusta. Kesäkuun alussa päättyi raiskausjutun käsittely ja 29/06 tulee tuomio. Sen vapauttavasta sisällöstä saatiin lupaus kun oikeuden puheenjohtaja halusi vapauttaa syytetyt heti. Häntä eivät kuitenkaan kaksi muuta tumaria tukeneet.

Ongelmallista on nykytilanteelle se, että ei toimittajat eivät suostuneet puheenjohtajan kantaa kertomaan, paria poikkeusta lukuun ottamatta, eivätkä hekään internetissä. Murha.infoon ei tämä tieto levinnyt. Se olisi johtanut kipeään pohdiskeluun siitä toistuuko nyt hovioikeuden vapautava tuomio. Se merkitsee, että myöskin KKO:n pohdinta Ulvilan surmasta kääntyy epäilyksi Allun tarinoita kohtaan. Hän on se yksi ja ainoa todistaja, jonka ympärillä koko asia pyörii sen jälkeen kun hovioikeus antoi tumionsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar