måndag 14 maj 2012

Tärkeät julkiset sivut syyttäjän uudesta aineistosta


Suomalaiselle lukijalle.

Näiden sivujen esillä pitoon internetissä Ruotsissa ei ole mitään juridista estettä. Niissä mainitaan Ulvilan surmaan todistuksensa antaneiden henkilöiden nimet. Nimien julkistaminen ei sinällään ole Ruotsissa lain vastaista.

Vastakkain ovat kuitenkin tekstissä mainitun henkilön oikeus yksityisyyteen ja toisaalta tarve saattaa todistajan antama tieto yleisölle. Ulvilan surmassa on yhden henkilön, surmatun miehen vaimon nimeä käytetty usean vuoden ajan hänen parjaamiseen. Näissäkin dokumenteissa väitetään kielteisiä asioita hänestä. En kuitenkaan ole poistanut Anneli Auerin nimeä dokumenteista. Kaikki muut tässä esiintyvät henkilöt ovat todistajia murhasta. Jotta näille todistuksille voidaan antaa oikea paino on todistajien nimet esitettävä niin kuin KKO on ne julkistanut.

Ongelmallinen tapaus on Anneli Auerin vanhin tyttär. Hänet nimetään näissä dokumenteissa ”epäillyksi” yhdessä äitinsä kanssa. Tämä on kielteinen tieto. Se ei kuitenkaan muutu kielteisemmäksi jos tyttärestä käytetään hänen kutsumanimeään Amanda.

Arvoisa lukija Suomessa. Kopioi näitä dokumentteja omaan käyttöösi, mutta älä levitettäväksi. Älä myöskään käytä todistajien nimiä kun lainaat heidän todistuksiaan. Se voi olla Suomen lainsäädännön vastaista. Tavallisesti nimetään henkilöt heidän ikänsä perusteella, siksi ole jättänyt KKO:n julkistamat syntymäajat dokumentteihin. Käytä niitä, siis esimerkiksi sairaanhoitaja 34v. todisti seuraavaa;PS
Porista kuuluu merkillistä. Tässä kuvassa näkyy CD 26, joka on alkuperäinen hätäkeskuspuhelu. Se on joskus ollut salainne, mutta KKO:n arkisossa sai sitä kuunella, tosin vahtimestarin silmällä pidon laisena. Porin käräjäoikeus ei voi palauttaa tänän CD:n salassapitoa.

Lägg till bildtext
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar