söndag 15 juli 2012

Saatananpalvonta on uusi motiivi

Korkein oikeus on aloittanut pohdinnan siitä onko syyttäjä tuonut esiin uutta tietoa, joka voisi antaa aiheen palata hovioikeuteen. Syyttäjä on KKO:lle jättämässään kirjelmässä antanut kaksi aivan uutta motivia sille, että Anneli Auer on murhannut miehensä Jukka Lahden. Ensinnäkin he ovat muka olleet riitaisa pari. Tätä asia tutkittiin perusteellisesti tuoreeltaan heti murhan jäkeen. Omaisilta kysyttiin. Kaikki kuvasivat parin hyvin yhdessä viihtyväksi. He olivat kovin erilaisia ihmisiä, jotka olivat löytäneet yhteisen sävelen. Jukka oli ulospäin suuntautuva, Anneli vetäytyi taka-ajalle.
Samat kuulustelut toisettiin 2009 kun Annelia syytetttin murhasta, sama tulos. Ainoa poikkeus oli naapurin miehen kertomus, että hänne tyttärensä oli kuullut Amandalta avioeron olevan tulossa. Amanda kiistää tällaista puhuneensa ja mikä pahinta oikeuden istunnon aikana naapuriperheen vaimo ilmoitti aivan päinvastaisesta. Tämän asian takia ei ole syytä palata hovioikeuteen.


Syyttäjä on antanut hyvin vähän todistusaineistoa siitä, että Anneli Auer harjoittaisi saatanan palvontaa. Viiden sivun verran on Kalevi Ahorinta kertonut yleisiä asioita saatananpalvonnasta. Varsinainen todistelu käsittää vastaukset kahteen kysymykseen, jotka on tehty kun asiantuntijalle on näytetty valokuvia Jukka Lahden haavoista.

Syyttäjällä on runsaasti uutta todistusaineistoa, joista hän avaa osittain Annelin pojan väitteen, että isän kuolema oli nauhoitettu ja nauha soitettu hätäpuhelun aikana poliisin kuultavaksi. Tämä todistelu joudutaan panemaan vastakkain Amandan murhayönä tekemien havaintojen kanssa. Toisaalta on poika myös antanut Amandan tapaisen lausunnon silloin kun hänen äitinsä vangittiin. Siis todistelussa ei syyttäjällä on ole puolellaan muuta kuin paperin määrä, 2.000 sivua.

Nyt on aivan uusi motiivi on tuotu esille. Kalevi Ahorinna asiantuntemuksen voi KKO helposti tarkistaa kun ne symboolit, jotka liittävät Ulvilan surman rituaaleihin ovat varsin vähäiset ja akateemisten tutkijoiden tarkistettavissa.

onsdag 11 juli 2012

Läpimurto mediassa


YLE:n A-studio ja HS kuukausiliite tekivät erinomaista työtä, aukoivat Ulvilan surman pahimmat solmut. A-studio kertoi, että Ulvilan surmsta tulee lopullinen tieto maan parhaan dokumentin tekijän Pekka Lehdon toimesta. Nyt näytettiin kuinka Pekka tekee työtään Annelin kintereillä ja mikä Anneli Auer on miehiään. HS Anu Nousiainen on parissa kuukaudessa luonut kattavan kuvan siitä, mitä dokumentit kertovat asiasta. Kun istuin KKO:n arkistossa hän soitti ja istuimme pari tunnin lounaan, jonka aikana kerroin mikä ovat ne lähteet, jotka osoittavat että Anneli on syytön. Tämän jälkeen on Anu kaivanut esiin kaiken vastakkaisen aineisto sen, jota on käytetty Annelin tuomitsemiseen käräjäoikeudessa.. Pätevimmän kommentin artikkeliin on antanut Professori Jyrki Virolainen:
Monet seikat, joita sanotussa HS:n jutussa on käsitelty otsikkojen "syytön" alla, osoittavat, ettei ulkopuolisen tekijän mahdollisuutta voida sulkea pois.

Siis Anneli vapautetaan, jos HS aineisto on tuomion perustana. Kun nyt oikeuslaitos etsii ulospääsyä mahdottomasta tilanteesta on valtalehden tiedoilla suuri merkitys.

Netissä reaktiot ovat jääneet vaisuiksi. Vauva.fi ja Suomi24.fi sisältää spontaaneja, nyt Annelille myönteisiä tokaisuja. Murha.info'ssa on hysteria päässyt valloilleen. Uusi keino on että ihmisiä ei mainita heidän omilla nimillään. Näin häviää se viimeinenkin hitunen empatiaa. AA:ta ja Lapsi1:stä voidaa panetella mielin määrin, valheesta on tullut se ainoa "totuus". Kaikki lukijat kuitenkin tietävät, että parjaamisen kohteena ovat Anneli ja Amanda.

Valitettavaa, että blogia ohjataan Espanjasta ja Tallinnasta. Tietoa blogilaisilla olisi vaikka millä mitalla, mutta ne tosiasiat, jotka kyseenalaistavat Annelin ja Amandan panettelun suljetaan pois keskustelusta. Niille, jotka ovat myös kirjoittaneet vapaammassa, moderoidussa blogissa <hejac.com> annetaan viikkoja kestävä kirjoituskielto. Nyt jos koskaan on syytä puuttua sihen kuinka <murha.info> panettelee ihmisiä. Tätä on jatkettu viisi vuotta, eivätkä Suomen viranomaiset vielä ole puuttuneet siihen. Päinvastoin kerskuvat kirjoittajat, että he ovat tehneet poliisi-ilmoituksen jostakin - Suomen poliisille.

Käräjäoikeuden erimielisen päätöksen avaaminen on jäänyt sekä mediassa, että netissä tekemättä. Kuten osoitan artikkelissa ”Anneli vapaaksi…” ovat Annelin rikokset luokkaa; kolme kuukautta vankeutta tai sakkoa. Niistäkin Anneli valittaisi, mutta vapaana ollen. Hänestä tulisi meidät olohuoneisiimme pidetty vieras kun media haastattelisi häntä päivittäin eurokriisin ohella. Hän on miellyttävä esiintyjä ja uskomattoman elämänkokemuksen lähde.

Sitten arvostelu.

Hesalta on lipsahtanut Amandan toimet. Perustana ovat tytön lukuisat haastattelut, joista on aikaa myöten tullut kuulusteluja, joissa poliisi yrittää saada hänet perumaan murhaajan näkemisen. Hätäpuhelun lopussa Amanda meni katsomaan mitä murhahuoneessa oli tapahtunut ja päästi vihlovan huudon. Aikaa oli kulunut hätäpuhelun alkusta 03.14

Anu Nousiainen kirjoittaa, että vasta huudon jälkeen Amanda näki murhaajan poistuvan. Näin ei voinut olla. Asia selviää murha.infon keskustelijan, nimimerkki Alpon tekemästä animaatiosta. Alpo osoitta, että murhaaja poistui hetkellä 02.42, siis heti kun Amanda oli ojentanut puhelimen äidilleen keittiössä, Hän otti askeleen olohuoneeseen, josta näkee juuri ja juuri takkahuoneen ikkunan, mutta ei Jukan ruumista.


A-studio toimi median pohjalta,  mutta Internetin kuvaaminen jäi Annelin kolmen ystävän blogin varaan. Se läpimurto, joka nyt tapahtui, jäi huomaamatta kun ei tullut esiin, että lehdet ovat olleet yksipuolisia Annelin syyllisyyden todistajia. Aikaisemmasta A-talk-ohjelmasta muistan, että se tehtiin vapauttavan tuomion ja uuden pidätyksen jälkeen yksipuolisella miehityksellä. 

Jyrki Virolainen:”…asetelma eilisessä A-talkissa oli sikäli erikoinen, että vahvaa syyttäjä- ja poliisirintamaa vastassa ei ollut puolustuksen edustajaa.”

Nyt A-studiota ei voi syyttää muusta kuin neutraalisuuteen pyrkimisestä. Ei Pekka Lehto voi olla ottamatta kantaa asiaan, josta hän tietää enemmän kuin kukaan muu. Viime kädessä hänen filminsä kertoo totuuden - kävi sitten oikeusasteissa kuinka tahansa.

torsdag 5 juli 2012

Miten tässä nyt näin kävi


Ulvilan surmajuttu sai dramaattisen käänteen kun Anneli Auerille langetettiin kahden naistuomarin äänin, kahden naissyyttäjän vaatimuksesta, seitsemän vuoden vankeustuomio. Kaikki kolme tuomarit olivat yksimielisiä vain siitä, että Anneli oli yksinään syyllistynyt kolmeen pahoinpitelyyn, mutta yhdessä Jens Kukan kanssa seksuaaliseen häirintään . Oikeuden enemmistön mielestä molempien yhteenlaskettu korvausten määrä lapsille on 160.000 euroa ja Annelin erilliset korvaukset 2.600 euroa. Anneli saisi siis 2.600 euron "sakon" kolmesta korvapuustista.

Yhteistyö Jens Kukan kanssa muodostui Annelille kohtalokkaaksi. Jopa vapauttavan tuomion kannalla ollut tuomarikin katsoi, että Jens Kukka oli syyllistynyt myös seksuaaliseen häirintään. Sellainen ei tietenkään voi tapahtua ilman, että Anneli tietää siitä. Siksi hänkin antaa Annelille yhdeksän kuukauden vankeustuomion, kuten Kukallekin.

 Anneli on ponnekkaasti puolustanut itseään poikansa esittämiä fantasioita vastaan. Hän antoi niistä ensimmäisen haastattelun jo heti syyskuussa 2011 ja toisen helmikuun lopulla 2012 kun oli ilmeistä, että syyttäjä vaihtuu ja syyte nostetaan. Hän on kuulusteluissa kertonut poikansa uusien todistuksen lähteenä olevan hänen veljensä, joka haluaa pitää Annelin kolme pientä lasta. Internetissä on keskusteltu siitä paljonko Ari menettäsi jos Anneli saisi kolme lastaan takaisn. Kuukausitulo näyttää pysähtyvät 3.000 euroon. 

Jens Kukka ei ole samalla tavalla puolustautunut. Häntä on käräjäoikeudessa pidetty Annelin "pahuuden" lähteenä. Jens Kukan perheessä on tilanne samanlainen kuin Annelin. Hyökkäämässä ovat hänen entinen vaimonsa ja hänen kaksi aikuista poikaansa. Mediassa on annettu yksipuolinen kuva näistä suhteista eikä Kukka ole rohjennut näyttää kasvojaan ja vastata niihin. Pojat ovat todistajia Ulvilan surmassa, mikä osoittaa näiden kahden oikeusjutun suoranaisen riippuvuuden. Jens tuli Annelin elämään, oikeuden käsityksen mukaan vasta 2007-11-01, siis vuosi Ulvilan surman jälkeen. 

Nyt on kuitenkin huikeat tuomiot annettu. Seuraavana on vuorossa KKO:n kannanotto Ulvilan surmaan. Kuitenkin olisi tärkeää, että Kukka aloittaisi puolustautumisensa julkisuudessa, tämän hän joutuu joka tapauksessa tekemään hovioikeudessa. Nyt on myöhäistä kuvitella, että hän voi salata osallistumisensa "Annelin soppaan"

Ulvilan surmassa on oltu hyvin horjuvaisia kun on etsitty surman motiivia. Syyttäjän päämotiivi on ollut perheriita, joka karkasi käsistä. Tapon salaamiseksi Anneli lavasti murhaajan käynnin. Tätä ei hovioikeus uskonut vaan vapautti Annelin. Nyt on syyttäjä löytänyt uuden motiivin; Jukka Lahti murhattiin osana saatananpalvontaa. Tästä on kuitenkin hyvin niukalti asiantuntijatietoa. Poliisin kuulustelema Keijo Ahorinta on kiistelty amatööri. Akateemiset saatananpalvonna tuntijat runttaavat täysin hänen todistelunsa. Hän on kuulusteluissa kertonut jonkin verran saatananpalvonnasta, mutta hänen todistuksensa Jukka Lahden kuolemasta ovat vain muutama rivi.

https://docs.google.com/document/d/17miWVYbDiQcHgA_f_joUMhTZapM-7e1OZe2nl5PsHwo/edit

Käräjäoikeus ilmoitti, että sen tuomioon ei saatanapalvonta vaikuttanut, joka tietenkin heikentää syyttäjän todistelua Ulvilan surmasta korkeimmassa oikeudessa. Ahorinnan mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on keskeistä rituaaleissa. Käytännössä syyttäjä joutuu vakuuttamaan KKO:n siitä, että Anneli on murhannut miehensä ilman syytä. Kova usko siinä pitää olla lasten viisi vuotta murhan jälkeen keksimiin todistuksiin. Motiivi asiassa löytyy Annelin veljeltä, mutta rikos ei ole  murha vaan lasten haltuun otto petoksen avulla.

Puolustuksen heikko kohta on Jens Kukan vaikeneminen. Hänen sisarensa Susanna Laune teki tärkeän paljastuksen kun hän totesi syyttäjän uuden hätäpuhelun väärin litteroiduksi. Muuten on Kukka vaiennut siitä huolimatta, että hänellä on ollut puheoikeus 2012-04-30 lähtien. Puheoikeutta ei kuitenkaan ole niistä rikoksia, joista häntä syytetään, mutta hänen tuomionsa taustalla ovat Annelin lasten todistukset Ulvilan surmasta. Niiden mielikuvituksellisuuden ja taustan Anneli paljastaa sekä haastatteluissa, että kuulusteluissa. Kukan pitää tuoda siihen oma lisänsä kertomalla kuinka hänen omat poikansa häntä vainoavat.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että KKO joutuu arvioimaan Annelin nuorten lasten todistusten luotettavuuden. Jos KKO vahvistaa hovioikeuden tuomion hylkää se Annelin pienten lasten ja Jens Kukan lasten todistelut Ulvilan surmassa. Hovioikeus ei voi sitten näiden samojen lasten todistuksia seksuaalisesta häirinnästä uskoa kun jo käräjäoikeudessa osoittautui, että puheenjohtaja ei niihin uskonut.

Joulukirje Annelille

Tästä se alkoi. Taustalla on yksityisen ihmisten auttaminen kun viranomainen vainoaa. Joulukuussa 2011 annettiin Anneli Auerille puhumiskielto koska hänet oli vangittu syytöksistä, joita hän piti perättöminä. Tämä artikkeli julkaistiin puheenvuorona Uusisuomi blogissani. Siihen annettiin monta kommentia, mutta tämä jäi mieleen. 

Matti Jalagin:
Tämä saattaa ilmaisun vapauteen tottuneen silmiin näyttää hassulta, mutta kiitän Teitä, Seppo Isotalo, poikkeuksellisen rohkeasta kirjoituksesta. Suomessa.
Näin kirjoitin
Väkivalta on raskainta silloin kun se tulee viranomaisten toimista. Ruotsissa on v. 2003 lähtien sairaseläkkeitä myönnetty aina vaan vähemmän. Nykyisin vain joka kymmenes työkykynsä menettänyt saa sairaseläkkeen. Niitä myönnettiin v 2003 73.000 ja tänä vuonna vajaat 7.000. Pahinta on se, että v 2010 alettiin ottaa pois jo myönnettyjä sairaseläkkeitä. Näitä ihmisiä olen auttanut saamaan eläkkeensä takaisin.
Viranomaisten antama tuomio, töihin vaan, sinä teeskentelet sairasta, loukkaa syvästi sairaan ihmisen omanarvontuntoa. Kun asia sitten järjestyy jää jälelle kuitenkin PTSD, stressi kärsitystä vääryydestä. Lopetin tämän vapaaehtoistyön kun oma tyttäreni otettiin kerta toisensa jälkeen psyykkiseen pakkohoitoon, laittomasti. Aloitteen tekijä,oli, joka kerta, hänen läheisensä, joka halusi ratkaista omia ongelmia syyttämällä tytärtäni.
Anneli Auer on joutunut viranomaisten väkivallan kohteeksi jo monen vuoden ajan. Hovioikeus vapautti hänet syytöksestä, että hän on murhannut miehensä. Poliisi on vanginnut Annelin uudelleen koska hän on muka raiskannut omia lapsiaan. Hän sai olla vapaana muutaman viikon. Sinä aikana hän ehti saada äänensä kuulumaan haastattelussa: Lasten puheet ovat puppua
Kolmas tuomio tuli joulun alla kun häneltä kiellettiin yhteys ulkomaailmaan. Hän saa olla yhteydessä vain asianajajaansa. Ehkä hän saa lukea lehtiä ja katsella televisiota. Ehkä tämäkin kirje löytää tiensä Annelin selliin.
Viranomaisten väkivalta on mahdollista torjua juuri siitä syystä, että se perustuu lain väärään tulkintaan. Tästä Annelilla on jo kokemusta. Vankilassa olo ei häntä ole järkyttänyt. Järkyttävää on olla erillään omasta lapsestaan. Tunnen itse sen juuri joulun aikaan. Tyttäreni äiti on eristänyt hänet kuin virkavalta Annelin Olen asiasta hyvin levoton, mutta terve ihminen sietää melkein mitä vaan kunhan tietää olevansa oikeassa. Toinen asia on, että kun sitten vapaus koittaa on ongelmana PTSD (post-traumatic stress disorder), depressio tulee noin kuukausi vapauttamisen jälkeen.
Tärkeintä on silloin päästä terapiaan, siis puhumaan luotettavan ihmisen kanssa. Annelia ovat viranomaiset kiusanneet pahiten panemalla poliisin hänen ystäväkseen. Mitään apua ei siitä ollut Annelin syyttämisessä, mutta se nostaa aidan Annelin ja todellisten ystävien välille.
Kaikkein arvaamattomimpia ovat läheiset ihmiset, joilla on lasten elämän kohdistuvia omia intohimoja. He uskottelevat itselleen auttavansa lasta ”suojelemalla” häntä omalta äidiltä tai isältä. On vaikeaa ymmärtää ihmisiä, joiden omat intressit ajavat heidät tekemään pahaa läheisille lapsille. Asialle ei kuitenkaan voi tehdä mitään, koska he ovat parantumattomia todellisuuden vääristelijöitä. Uskon kuitenkin, että nämä läheiset muuttavat mieltään kun menettävät viranomaisten tuen, siis kun oikeus toteaa, että Anneli on syytön. Omalta osaltani voin vaan luottaa siihen, että tyttäreni mielenterveys kestää kaiken häneen kohdistuvat väkivallan. Tähän asti hän on kestänyt ja kaikesta päätellen Annelikin kestää viranomaisten vääryydet.